Startpagina  i  Inspiratie en decoratie  i  Wedstrijd  i  Tulpen soorten  i  Behandeling van Tulpen i  De geschiedenis van de Tulp
Enkele tulpen - Dubbele tulpen - Lelie tulpen - Franje tulpen - Parrot tulpen

Enkele tulpen    Terug
De enkele vroege tulpen staan bekend om het feit dat ze zeer sterke stengels hebben. Dit betekent dat zij buitengewoon goed rechtop blijven staan in de vaas. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, zowel juweel tinten en pastel tinten.

Stuur enkele tulpen?

Dubbele tulpen    Terug
De dubbele vroege tulpen hebben allemaal meer dan de normale zes bloemblaadjes. Sommigen hebben zoveel bloemblaadjes dat ze meer op pioenrozen lijken dan op tulpen. Ze zijn er niet in de grote verscheidenheid voor zoals sommige andere tulpen soorten.

De stengels zijn vrij kort, maar zeer sterk en stevig, en de bloemen zijn zeer langdurig.


Stuur dubbele tulpen

Lelie tulpen     Terug
Deze tulpen hebben een unieke vorm: de bloem lijkt op een lelie. Dit effect wordt gecreëerd door lange, spitse bloemblaadjes die worden teruggeslagen (d.w.z. dat zij buigen terug). Zo komt de bloem eruit te zien als een zes-puntige ster.

Stuur lelie tulpen


Franje tulpen Terug
Deze tulpen heeft bloemblaadjes die zijn bedekt met franjes die lijken op de rafelige rand van een stukje satijnen stof. Sommige tuincentra hebben slechts twee of drie variëteiten van franje Tulpen, maar ze winnen geleidelijk aan populariteit. Dit niet alleen omdat de bloemen er zo elegant uitzien, maar ook omdat de bloemen lang blijven staan.


Parrot tulpen Terug
Parrot Tulpen hebben kroonbladen die gekruld of golvend zijn. Daarnaast zijn de bloemen erg groot en fel gekleurd. Als gevolg hiervan zijn Parrot Tulpen uiterst flamboyant. Als u dramatische tulpen wilt, deze zijn ze een goede keuze.

Parrot Tulpen werden ontwikkeld uit mutaties van bepaalde laat-bloeiende tulpen, en van tulpen in de Triumph klasse. Als gevolg hiervan bloeien sommige in het midden en het late voorjaar.De lengte van de tulpen variëren ook enigszins.

Stuur Parrot tulpen

EuroFlorist Nederland BV l www.euroflorist.nl l info@euroflorist.nl i Twitter i Facebook